Príbeh Roxoru

Roxor je jednoduchý koncept reštaurácie s hamburgermi a pivom z malých pivovarov. Našou nosnou filozofiou je dať zákazníkom do úst maximálnu chuť a čerstvosť. Snažíme sa používať najkvalitnejšie dostupné suroviny v kombinácii s kuchárskym umením a neformálnou obsluhou. Dotyk kuchárskej ruky je cítíť vo všetkom, čo sme schopní urobiť si sami. Krok či dva navyše nám stojí za námahu, pretože veríme, že to zákazníci vedia oceniť. Mäso máme priamo z farmy, sami si ho dočisťujeme a melieme niekoľkokrát denne priamo na prevádzke. Hranolky sú zo zemiakov, ktoré denne čistíme, ručne krájame a 2-krát vysmážame. Omáčky vyrábame ručne, metličkou, tiež u nás v kuchyni. Uhorky si nakladáme každý tretí deň. Žemle od pekárky Baši s kravským maslom, mliekom a sezamom. Niektoré aj so srdiečkom. Lebo keď sa jedlo robí s láskou, chutí lepšie.

326386022_740418933913209_8679531582197886234_n.jpg

Prvýkrát sme otvorili dvere pre zákazníkov v pondelok 12.októbra 2015. Náš majiteľ a šéfkuchár Michal Ščevlík, pôvodne IT-čkar, držal v hlave tento nápad 4 roky. Mišo otvoril Roxor so šlachetným úmyslom pozdvihnúť bratislavskú gastroscénu. Hnala ho ostrá vášeň k jedlu a vareniu. Mnohokrát potvrdený pocit, že to dokáže robiť lepšie mu nedával spávať. Začínali sme v úzkom premotivovanom tíme s naivnými predstavami. Predstavy sa po pár mesiacoch prestali zdať naivné, a po pár ďalších mesiacoch ich realita doslova preskočila. Po necelom roku si naša vedúca čašníčka spĺňa sen, otvára pekáreň a stáva sa našou dvornou pekárkou. Pracuje u nás 2-krát toľko ľudí ako na začiatku. Sme tím a všetko je tímová zásluha. Po roku a pol napĺňame kapacity nášho priestoru a pravidelne vypredávame.

Po zvážení ďaľšej stratégie rozvoja firmy sa rozhodujeme hľadať väčší priestor. Priestor sme našli a pustili sa do hĺbkovej rekonštrukcie. Nové elektrické, vodovodné aj odpadové rozvody, nové priečky, podlaha. Nový priestor sme si navrhli tak, aby sa nám pracovalo ideálne a aby sme zvládli hlad našich zákazníkov. Po necelom roku prerábania sa nám podarilo presťahovať na novú adresu Šancova 19, kde momentálne ladíme detaily a zvykáme si na nový režim.

451062274_18409224796073010_6624400036185781386_n.jpg

Hodnotenia na Tripadvisore nás posúvaju medzi 5 najlepších reštaurácii v Bratislave. Hodnotenia na Facebooku, Zomate, Google a Foursquare od našich zákazníkov nás neskutočne tešia a brutálne motivujú makať viac ako doteraz. Uvedomujeme si, že tieto príjemné veci nie sú samozrejmosť. Miestami je radosť zatieňovaná obrovskou zodpovednosťou, aby sme nesklamali našich zákazníkov. Zatiaľ sa nám to darí klop-klop-klop a rozhodne nemienime poľavovať v našich nastavených latkách!